Σελίδες

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Πινέλα Μακιγιάζ: Η τριλογία!(part #1)

Το κεφάλαιο ''πινέλα'' στον τομέα του μακιγιάζ νομίζω πως είναι μεγάλο και, κάτι μου λέει ότι αυτό το blogpost θα βγει τεράστιο!Δεν μασάμε όμως...

Αρχικά, νομίζω πως πρέπει να απαντηθεί το εξής ερώτημα:''Γιατί είναι σημαντικά τα πινέλα στο μακιγιάζ;"  Κάθε διαδικασία στη καθημερινότητά μας για  να έρθει εις πέρας προαπαιτεί τη χρήση ειδικών εργαλείων.Ας σκεφτούμε για παράδειγμα τη μαγειρική. Δεν θα μπορούσαμε να κόψουμε τίποτα χωρίς μαχαίρι, να ανακατέψουμε τίποτα χωρίς κουτάλι.Έτσι και στο μακιγιάζ. Δεν μπορούμε να βάλουμε πούδρα χωρίς πινέλο και δεν μπορούμε να βάλουμε ρουζ..χωρίς πινέλο.
Σας μπέρδεψα ε;
Εδώ γεννάται ένα δεύτερο ερώτημα: ''Είναι όλα τα πινέλα απαραίτητα;'' Η απάντηση είναι ναι, αφού το καθένα είναι σχεδιασμένο για μία συγκεκριμένη δουλειά.
Κάποιος αντιρρησίας θα απαντούσε ότι μπορούμε να κάνουμε όλα τα παραπάνω και με τα δάχτυλάκια μας ή με τα απλικατέρ των συσκευασιών!Κι εγώ θα απαντούσα ότι μόνο με τα κατάλληλα εργαλεία έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Όπως και να το κάνουμε, όσο καλά και να είναι τα προιόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείς, δεν είναι εύκολο  να πετύχεις άψογο αποτέλεσμα χωρίς τα κατάλληλα σύνεργα.!

Πάμε λοιπόν να δούμε κάποιες γενικές πληροφορίες για τα βασικά είδη πινέλων και μικρά μυστικά:

  1. Πινέλα σκιών: Υπάρχουν δύο είδη σε αυτή την κατηγορία, αυτά με το σφουγγαράκι (συνήθως θα τα βρείτε κ μέσα σε συσκευασία κάποιας παλέττας) και αυτά με την τρίχα. Τα πρώτα δίνουν  πιο έντονο και συμπαγές  αποτέλεσμα . Τα φαρδιά τρίχινα χρησιμοποιούνται για το άπλωμα της σκιάς σε μεγαλύτερο μέρος του ματιού,ενώ τα μικρά και μακρόστενα για να κάνουμε την εξωτερική γωνία ή για να σχηματίσουμε γραμμή κατά μήκος του ματιού(για τις λεπτομέρειες).Επίσης είναι τα κατάλληλα για το blending, δηλαδή για το ανακάτεμα των σκιών.

  2. Λοξό πινέλο σκιάς-eyeliner:Εγώ το λέω πινέλο γωνία και είναι πινέλο πολυεργαλείο!Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνουμε λεπτή γραμμή στο μάτι, ή για να γεμίσουμε τα φρύδια ή ακόμα και για να απλώσουμε κραγιόν.
  3. Πινέλο κραγιόν:Πετυχαίνει δύο σημαντικά πράγματα:1. Φτιάχνουμε άψογο περίγραμμα χειλιών και 2. ρυθμίζουμε  την ποσότητα που τοποθετούμε ώστε να έχουμε διάφορους τόνους από το ίδιο κραγιόν.
  4. Πινέλο smudge:Έχει ένα σφουγγαράκι στην άκρη το οποίο αποσκοπεί στο ''σβήσιμο'' της γραμμής του μολυβιού έτσι ώστε να ανακατευτεί το χρώμα του με αυτό της σκιάς ή και μόνο για να απαλύνουμε το χρώμα του μολυβιού.
  5. Πινέλα πούδρας - ρουζ: Το πρώτο το χρησιμοποιούμε για να εφαρμόσουμε με κυκλικές κινήσεις την πούδρα σε όλο το πρόσωπο.Το πινέλο για ρουζ είναι συνήθως οβάλ η πλάγιο που βοηθά στα κοψίματα (contouring).Στη χρήση και των δύο πινέλων δεν ξεχνάμε να φυσάμε τα περισσεύματα προιόντος έτσι ώστε να αποφεύγουμε σημεία με έντονο αποτέλεσμα και αντ' αυτού να πετυχαίνουμε ενιαία και ομοιόμορφη όψη.

  6. Πινέλο βεντάλια:Είναι και το αγαπημένο του Bob Ross!Το πινέλο αυτό μας βοηθά να απομακρύνουμε από το πρόσωπο διάφορα υπολείμματα από σκιά ή πούδρα. Πως γίνεται αυτό; Όταν έχετε απλώσει το foundation και πριν μακιγιάρετε τα μάτια σας, περάστε μία ουδέτερη πούδρα σε όλο το πρόσωπο και ειδικά κάτω από τα μάτια.Αυτό θα προστατέψει τη βάση σας.Αφού τελιώσετε με το βάψιμο των ματιών χρησιμοποιείτε τη βεντάλια για να απομακρύνετε με απαλές κινήσεις την περισσευούμενη πούδρα και σκόνη από τη σκιά.
     
Αυτά ήταν κατά τη γνώμη μου τα βασικά πινέλα μακιγιάζ με κριτήριο το σχήμα τους και όχι αυτά που θεωρώ εγώ απολύτως απαραίτητα για κάθε νεσεσέρ.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας να διαβάσετε ένα καθαρά ενημερωτικό και βαρετό ποστ!
Σας υπόσχομαι πιο ενδιαφέροντα πράγματα στα δύο επόμενα parts!

Σας περνάει από το μυαλό τί μπορεί να περιλαμβάνουν....;

Φιλιά,



2 σχόλια:

  1. χρησιμότατο ποστ !!! παντα διερωτομουνα τι κανει το τελευταιο πινελο και παντα το εβρισκα αχρηστο και το πεταγα . τωρα ξερω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το κάθε ένα έχει τη χάρη του!αν έχεις βάλει τη πουδρίτσα πάντως και να μην έχεις πια αυτό το πινέλο μπορείς να απομακρύνεις τις σκόνες με ένα φαρδύ πινέλο σαν της πούδρας!

      Διαγραφή