Σελίδες

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Πινέλα μακιγιάζ :Grey's Anatomy! (Part #2)

Κάτι μου λέει ότι πέρασαν αρκετές μέρες από τότε που έγραψα το πρώτο part (διαβάστε το εδώ ), οπότε αποφάσισα ότι είναι καιρός να γράψω επιτέλους και το δεύτερο!Τί να πει κανείς; Λίγο οι διακοπές,λίγο η ζέστη και ο κόσμος μας βγάζουν εκτός τροχιάς και προγραμματισμού!Ας μη χρονοτριβούμε όμως και πάμε να δούμε γρήγορα ποια είναι τα τρία κύρια πράγματα  στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή κατά την αγορά πινέλων.

Όλα τα πινέλα αποτελούνται από τρία ευδιάκριτα μέρη με φορά από πάνω προς τα κάτω:την τρίχα,το κολάρο και το χέρι-λαβή.


Τρίχα:

 Η τρίχα ενός πινέλου μπορεί να είναι φυσική-ζωική(από πόνυ,κατσίκα,αγριογούρουνο κ.ο.κ.) ή συνθετική.Την τρίχα του πινέλου την επιλέγουμε ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε.Ποια είναι η διαφορά;Θεωρείται ότι η συνθετική τρίχα είναι πιο δύσκαμπτη σε σχέση με τη φυσική και δεν απλώνει καλά το προιόν.Απ'την άλλη, η φυσική τρίχα απορροφά περισσότερο προιόν.Ελέγξτε το σχήμα και την πυκνότητα του πινέλου,προκειμένου να καταλάβετε αν ανταποκρίνεται στο σκοπό του.Ανάλογα με το σχήμα έχουμε τρεις κατηγορίες:στρογγυλής,τεράγωνης και πλάγιας κοπής.
Η γνώμη μου:Προτιμείστε συνθετικά πινέλα για το foundation και το ρουζ.Στη πρώτη περίπτωση σας κάνει οικονομία στο προιόν και στη δεύτερη απλώνει λιγότερο προιόν σε σχέση μ' ένα πινέλο με φυσική τρίχα,οπότε λιγότερος κίνδυνος να βάλετε υπερβολική ποσότητα που δεν θα μπορείτε να διορθώσετε εύκολα.Προτιμείστε πινέλα με φυσική τρίχα για το άπλωμα της σκιάς,της πούδρας,του bronzer και για κάθε μορφής blending ή contouring.

Κολάρο:

Είναι στην ουσία το μέταλλικό έλασμα που συγκρατεί τις τρίχες ενωμένες μεταξύ τους και τις συνδέει με το χέρι του πινέλου.Τα πιο ακριβά και ποιοτικά κολάρα είναι τα χάλκινα ενώ τα πιο οικονομικά είναι τα αλουμινένια τα οποία δεν έχουν το ίδιο καλή αντοχή και κάνουν τα πινέλα να μαδάνε.

Χέρι:

Τα καλύτερα πινέλα έχουν ξύλινο χέρι, ενώ τα πιο οικονομικά πλαστικό.Από προσωπική εμπειρία θα σας συμβούλευα να προτιμάτε τα ξύλινα τα οποία είναι πιο σταθερά και ισορροπούν καλύτερα στο χέρι.Το πλαστικό ''φεύγει'' από το χέρι κατά κάποιο τρόπο και γλιστράει αν τα χέρια σας ιδρώνουν εύκολα.Το καλύτερο βέβαια είναι πρωτού αγοράσετε κάποιο πινέλο να κρατήσετε με το χέρι σας και να δείτε αν σας βολεύει ή όχι.Έτσι θα δείτε αν σας βολεύει το μήκος και το βάρος του.Τα μικρά πινέλα για παράδειγμα είναι πρακτικά και για τα μικρά νεσεσέρ που παίρνουμε στα ταξίδια.

Μερικές συμβουλές ακόμα:
  • Κανένα σετ πινέλων δεν είναι φτιαγμένο για να κρατήσει για πάντα,κάποια στιγμή θα πρέπει να το αντικαταστήσετε.
  • Έχετε αγοράσει καινούριο πινέλο και μαδάει;μην ανησυχείτε,είναι φυσιολογικό!αν όμως συνεχίσει,επιστρέψτε το!
  • Αν ξεκολήσει το κολάρο από το χέρι,μην πανικοβάλλεστε,με λίγη κόλλα θα είναι και πάλι σαν καινούριο.
  • Φροντίζετε και καθαρίζετε τα πινέλα σας για να τα συντηρείτε καλύτερα και να προστατεύετε την επιδερμίδα σας από μικρόβια,ειδικά όσες έχετε ακμή.
  • Θέλετε αποστείρωση express;αν η τρίχα είναι φυσική βουτήξτε τα κατευθείαν σε οινόπνευμα!Θα στεγνώσουν πολύ σύντομα από το να τα πλύνετε με σαμπουάν!
  • Αν θέλετε να τα πλύνετε, κάνετε το με φορά προς τα κάτω ώστε να μην μπει νερό στο κολάρο και φύγει η κόλλα!Διαφορετικά, ''αντίο πινελάκι!''
  • Αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους και όχι με πιστολάκι,όρθια με τις τρίχες προς τα πάνω.Έτσι θα πάρουν την  πρώτη τους φυσική φόρμα και πάλι.
  • Μην τα τρίβετε,μην τα στραγγίζετε,μην γίνεστε βάρβαρες με τα πινέλα σας γενικότερα, γιατί χάνουν τη φόρμα τους!
Αυτά από μένα κορίτσια, άλλο ένα ποστ έφτασε στο τέλος του!Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμα αυτά που σας έγραψα!Αν ναι,δεν έχετε παρά να μου το δείξετε ακολουθώντας με στα:

GOOGLE+,  BLOGGER   &   BLOGLOVIN' !

Αν όχι,αφήστε κάποιο σχόλιο ή στείλετε μήνυμα!!!

Bisous,

Christina K

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου